До Балуха в СІЗО приїхав адвокат

Політв’язні

Адвокат українського активіста Володимира Балуха прибув у СІЗО Сімферополя на зустріч зі своїм підзахисним після інформації про його побиття.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група в Facebook.

"Адвокат українського активіста Володимира Балуха вранці 15 вересня прибув у СІЗО Сімферополя, щоб побачити свого підзахисного. Черговий СІЗО йому відповів, що звернення адвоката передано начальнику федеральної казенної установи (ФКУ) СІЗО-1 Управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) РФ у Криму Бережному Сергію Володимировичу, але його зараз немає на місці. Як начальник приїде в СІЗО, він буде особисто вирішувати це питання", - написали правозахисники.

Адвокат чекає біля СІЗО зустрічі з Володимиром Балухом, щоб дізнатися, що вчора сталося і в якому стані активіст.

За даними Кримської правозахисної групи, в СІЗО також повинен прибути архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

Читайте також: Після побиття у Балуха болить голова і печінка - Чийгоз

Як повідомлялося, 14 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів журналістам, що активіста Балуха вивели з камери, сильно побили і погрожували позбутися.

Після цього адвокат Володимира Балуха зв'язався по телефону СІЗО з черговим. Черговий запевнив адвоката, що жодних надзвичайних подій не відбувалося, зокрема й за участі Володимира Балуха.

Кримська правозахисна група вважає, що назвати інформацію чергового достовірною чи ні складно, оскільки перевірити її можна лише після того, як захисник українця особисто зустрінеться з ним.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Під час подій на Майдані в Києві Балух на своєму будинку в кримському селі встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.