Викиди "Титану": людям, що потрапили у зону забруднення дали рекомендації

Міністерство інформаційної політики та Міністерство охорони здоров’я підготували рекомендації для жителів північних районів Криму та півдня Херсонщини — зони, на які вплинули або можуть вплинути викиди кримського заводу "Титан".

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила у Facebook.

"У зв’язку із ситуацією, що склалась навколо заводу «Титан» в Армянську в АР Крим, яка тимчасово окупована, МІП та МОЗ підготували рекомендації для населення, що мешкає в північних районах Криму та півдні Херсонщини”, - зазначила Джапарова.

За її словами, листівки будуть роздаватися на КПВВ на адмінмежі. Там міститься інформація про те, що відбулося у ніч з 24 серпня в районі розташування цього хімічного підприємства, а також надаються пояснення, як саме проявляються ознаки отруєння. Зокрема, хімічні сполуки подразнюють очі, слизові оболонки, шкіру та дихальні шляхи. Може з’явитися утруднення дихання — кашель, виділення мокротиння, іноді з домішками крові, нежить, носова кровотеча та біль у грудях. При подразненні слизової оболонки очей - почервоніння, запалення, набряклість, помутніння рогівки, ураження райдужної оболонки очей. При гострих отруєннях — головний біль, запаморочення, загальна слабкість. Хімічне забруднення також може ускладнювати хронічні захворювання легенів, такі як астма та емфізема.

Міститься також рекомендації відносно того, що треба робити у таких випадках у приміщенні та поза приміщеннями.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Читайте також: Викиди на “Титані”: на Херсонщині проводять знезараження території

6 вересня влада Херсонщини ухвалила рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які перебувають у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.