Заправки ОККО в Криму орендують колишні співробітники — керівництво компанії

Автозаправні комплекси мережі ОККО, які належать ПАТ "Концерн Галнафтогаз" в окупованому Криму, арендують колишні співробітники компанії.

Про це заявив під час прес-конференції президент "Концерну Галнафтогаз" Віталій Антонов, коментуючи обшуки СБУ в центральному офісі компанії і звинувачення у фінансуванні тероризму.

"З 2014 року наша компанія не працює на тимчасово окупованих територіях і жодних контактів з такими структурами, як "ДНР" і "ЛНР" не має. Щодо Республіки Крим, то там наші заправні станції експлуатуються трудовим колективом, який у нас працював більше 10 років. Вони продовжують на них працювати, але без нашого бренду (автозаправні станції мережі ОККО - ред.). Вони їх орендують і за гроші, які заробляють, годують свої сім'ї. Це наші українці. Вони підтримують у належному стані це майно, яке сьогодні волею долі на цих територіях", - сказав він.

Антонов також зазначив, що "Концерн Галнафтогаз" має певну координацію зі своїми кримськими автозаправними станціями. Водночас він запевнив, що компанія до Криму нічого не постачає і не веде ніяких фінансових операцій. "Наш бренд там відсутній", - сказав президент "Концерну Галнафтогаз".

"Наші колишні працівники, які є кримчанами і працювали у нас до окупації, заснували компанію за новим законодавством. Вони в нас арендують активи і працюють за тим законодавством, де вони живуть. І якщо вони сплачують туди податки, то це відбувається без нашого впливу", - зазначив Антонов.

Читайте також: Укргазвидобування цьогоріч сплатило до місцевих бюджетів 678 мільйонів ренти

У вівторок, 21 серпня, працівники Служби безпеки провели обшуки у приміщеннях львівського та київського офісів ПАТ "Концерн Галнафтогаз". Компанії висунуто звинувачення у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.