Важлива кожна хвилина — Київ закликає Москву звільнити Сенцова

Політв’язні

Міністерство закордонних справ України закликало Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова, оскільки на 93-й день голодування важлива кожна хвилина.

Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Важлива кожна хвилина. 93-й день голодування О.Сенцова. Закликаємо Росію звільнити його та понад 70 заручників Кремля", - написала Беца.

Як повідомлялося, український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців - політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Читайте також: Лікар застерігає, що внутрішні органи Сенцова можуть відмовити у будь-який момент

Як повідомлялося раніше, на прохання Ради з прав людини (РПЛ) при президентові РФ Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) дозволила правозахисниці Зої Свєтовій навідатися до колонії, де утримують українського режисера Олега Сенцова.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.