Сенцов планує дистанційно зняти фільм - адвокат

Український політв'язень Олег Сенцов веде переговори про початок зйомок українського фільму під його дистанційним керівництвом.

Про це в інтерв'ю «Медузі» повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

«Зараз ведуться переговори про те, щоб почати знімати фільм під його дистанційним керівництвом. Ніби як проект має запуститися у вересні. Так кінематографісти сподіваються надати йому сили, включити в роботу і полегшити його існування в колонії», - сказав адвокат.

Він зазначив, що з вересня планується розпочати дистанційний кастинг.

«Я не можу говорити про це докладніше, але знаю, що, можливо, вже у вересні розпочнеться дистанційний кастинг, адвокати будуть ходити через день до нього в колонію, щоб погоджувати якісь деталі. Але все це поки що на рівні розмов. Дієвих зрушень у цьому напрямі поки немає», - зазначив адвокат українського режисера.

Разом з тим, за словами Дінзе, відповідний проект буде українським, незважаючи на те, що російські кінематографісти підтримують Сенцова і збирають кошти для його родини. «Перший час саме так спонсорувалася моя адвокатська діяльність», - зазначив він.

Читайте також: Адвокат сказав, коли прохання про помилування Сенцова може дійти до Путіна

Дінзе також повідомив, що Сенцов весь день працює.

«Весь день він перебуває у палаті, нікуди не виходить, лежить. Він читає книги, пише і допрацьовує сценарії, пише оповідання. Він щільно працює, інакше можна збожеволіти, просто лежачи і плюючи в стелю. Він працює, а не просто лежить там і чекає якоїсь милості», - підкреслив Дінзе.

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що стан здоров'я Олега Сенцова погіршився.