Посол України у США подякував Помпео за Кримську декларацію

Посол України у Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий особисто подякував державному секретарю США Майку Помпео за ухвалення Кримської декларації.

Про це Чалий повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"За дорученням Президента України Петро Порошенко особисто подякував Державному секретарю США Майку Помпео за ухвалу Декларації політики США щодо Криму (думаю, в майбутньому буде згадуватися як «Декларація Помпео»)", - написав Посол.

За його словами, також були обговорені подальші спільні кроки і відзначив успішний розвиток партнерства між двома країнами. "Стратегічне партнерство Україна - США, що називається, набирає обертів!" – підкреслив Чалий.

Читайте також: Канада: Культурна спадщина Криму теж стала мішенню Росії

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму (так звану Декларацію Помпео, на честь державного секретаря США Майка Помпео, який її підписав), в якій вказав, що не визнає анексії півострова Росією.

Уряд США прирівнює Декларацію щодо Криму до Декларації Веллеса у 1940 році, що засудила окупацію країн Балтії з боку СРСР та закріпила невизнання Америкою їх анексії.

Фото: FLICKR.COM