Геращенко прокоментувала скандальну заяву глави МВС Італії про Крим

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що лобісти Кремля перевіряють ЄС на міцність.

Про це Геращенко повідомила у Facebook, коментуючи заяву очільника МВС Італії Маттео Сальвіні щодо законності анексії Криму і «фальшивої» Революції Гідності.

«В стрічці нова зрада - міністр ВС Італії підтримав кримський «референдум» й посмів (сказати - ред.) брудні слова про Революцію Гідності. Реакція МЗС України обов'язково буде, звичайно, але ця заява зроблена зараз невипадково (на тлі нищівної критики гельсінського саміту в ЄС і в світових ЗМІ), й не вона найстрашніше. В Італії до влади прийшла коаліція, в угоді якої записано - скасування санкцій ЄС проти РФ. Й лобісти Кремля зроблять все, аби зняти санкції, вони перевірятимуть ЄС на міцність», - написала вона.

Читайте також: До санкцій ЄС проти окупації Криму приєдналися ще п’ять країн

Геращенко додала, що владі, нашим дипломатам знадобиться чимало сил, аби продовжити з ЄС діалог щодо політики санкцій, які прив'язані до виконання РФ Мінських угод.

«Й це буде час істини: які політичні сили і політики в країні борються за Україну, які - за себе у владі. Бо ж очевидно, що всі заяви про те, що «Україна нападе на Україну, Порошенко нападе на Донбас, буде ескалація і все палатиме» - ох як лягає в сценарій Кремля і його європейських лобістів», - сказала вона .

Як повідомлялось, глава МВС Італії і очільник правої партії «Ліга» Маттео Сальвіні заявив в інтерв'ю The Washington Post, що Росія законно анексувала український Крим, а Революцію Гідності в Україні назвав «фальшивою».