Мати Балуха заявляє, що не проситиме у Путіна помилування для сина

Мати українського політв'язня Володимира Балуха заявила, що не буде просити президента Росії Володимира Путіна помилувати сина.

Про це повідомляє Крим.Реалії. 

«Я Путіна просити (про помилування сина - ред.) не буду. Мене Вова не так зрозуміє. Він проти, щоб просити. Просити - це визнати свою провину. А він провини визнати не може, тому що він не винен ні в чому », - говорить вона.

В очікуванні повернення сина жінка стверджує, що «жива лише завдяки підтримці людей».

Читайте також: Український політв'язень Куку перебуває під постійним відеонаглядом - адвокат

Як повідомлялося, т. з. "залізничний районний суд Сімферополя" в  окупованому Криму відхилив клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українця Володимира Балуха за вироком першої кримінальної справи.

Раніше 5 липня "суддя" Тетяна Пиркало присудила активісту Балуху три роки позбавлення волі із відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установи, що забезпечує ізоляцію від суспільства). За сукупністю із попередніми кримінальними справами - це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф у 10 тис. рублів (близько 4 600 гривень).

Як відомо, всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Крим.Реалії