Кримський "суд" відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні

"Суд" в Криму відхилив клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українця Володимира Балуха за вироком першої кримінальної справи.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Підконтрольний Росії Залізничний районний суд Сімферополя відхилив розгляд клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, "прокурор" Денис Мишкін подав клопотання про припинення розгляду клопотання по УДЗ (умовно-дострокового звільнення - ред.) за першим вироком, "оскільки вже був ухвалений новий вирок" і "суддя" Дмитро Михайлов задовольнив це клопотання.

Читайте також: "Кримського диверсанта" Панова засудили до 8 років колонії суворого режиму

Як повідомлялося, 5 липня "суддя" Тетяна Пиркало присудила активісту Балуху три роки позбавлення волі із відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установи, що забезпечує ізоляцію від суспільства). За сукупністю із попередніми кримінальними справами - це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф у 10 тис. рублів (близько 4 600 гривень).

Балух продовжує безстрокове голодування, оголошене 19 березня 2018 року.

"Влада" затримали активіста 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де мешкає Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

МЗС України та США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.