"Справа Кашка": суд проігнорував медичну довідку про погане здоров'я "підозрюваних"

У четвер так званий суддя у "справі Кашка" в окупованому Криму понад три години знаходився у дорадчій кімнаті, щоб прийняти рішення про продовження арешту Казиму Аметову, Асану Чапуху, Руслану Трубачу і Бекіру Дегерменджі.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Суд у "справі Веджіє Кашка". Суд закінчений рішенням про продовження запобіжного заходу до 15 вересня 2018 року", - повідомили активісти "Кримської солідарності".

У ході засідання захист повідомив про різке погіршення здоров'я фігурантів справи. Про своє погане самопочуття заявляли і самі підсудні.

Проте, "суддя" відмовився залучити до справи медичну довідку про стан здоров'я Чапуха, який переніс у СІЗО мікроінсульт. Не було взято до уваги і проблеми з самопочуттям Дегерменджі, який страждає на хронічну астму.

Читайте також: Слідком РФ приховує експертизи за фактом смерті Кашка - адвокат

Крім того, адвокат Айдер Азаматов виступив з клопотанням про перенесення судового засідання внаслідок відсутності "постраждалого" громадянина Туреччини, але і воно залишилося без уваги.

Як відомо, 23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі за, нібито, вимагання грошей у громадянина Туреччини, який довгий час не повертав борг ветеранові кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано і вона померла у машині швидкої допомоги. "Влада" відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої, адвокат Полозов почав власне розслідування причин смерті жінки, але Слідком РФ приховує експертизи за фактом смерті Кашка.