Слідком РФ приховує експертизи за фактом смерті Кашка - адвокат

Слідком РФ приховує експертизи за фактом смерті Кашка - адвокат

Укрінформ
Російська влада робить все можливе, щоб відмовити у наданні матеріалів судово-медичних експертиз про причини смерті 82-річної активістки Веджіє Кашка.

Про це в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

"Для того, щоб просунутися далі в розслідуванні смерті (можливо вбивства) Веджіє Кашка, нам необхідно ознайомитися з цими експертизами, а також залучити незалежних фахівців і провести незалежну експертизу на основі наявних у матеріалах відомостей медичного характеру", - повідомив Полозов.

За його словами, з часу ухвалення постанови про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом загибелі Веджіє Кашка минуло вже більше двох місяців.

"Водночас до сьогоднішнього дня ні рідним загиблої Веджіє Кашка, ні мені, Слідчий комітет так і не надав матеріали дослідчої перевірки, в рамках якої були проведені як мінімум дві судово-медичні експертизи", - повідомив Полозов.

Читайте також: Кримські окупанти "шиють" у справу Кашки зберігання зброї

Як вважає адвокат, російські силовики неспроста приховують матеріали своїх перевірок і вже двічі винесли відмови в порушенні кримінальної справи за фактом смерті ветерана національного руху кримських татар.

Адвокат подав скаргу до Київського "райсуду" Сімферополя, у зв'язку з відмовою в наданні матеріалів перевірки за фактом смерті Кашка.

Як повідомлялося, 23 листопада 2017 року в Криму пройшли обшуки і затримання кримськотатарських активістів, серед яких була і ветеран національного руху кримських татар Веджіє Кашка. Щодо неї з боку силовиків було непропорційне застосування сили, 82-річній жінці стало зле і по дорозі до лікарні вона померла. Слідчий комітет Росії відмовився порушувати кримінальні справи за фактом смерті Кашка. Адвокат Микола Полозов на прохання родичів розпочав незалежне адвокатське розслідування обставин її смерті. Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікувала смерть Кашка як умисне вбивство.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-