МінТОТ зафіксував ще 21 судно-порушник в окупованому Криму

Упродовж червня було зафіксовано заходження 21 вантажного судна-порушника до портів окупованого Росією Криму.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"З 1 по 30 червня до портів окупованого Криму зафіксовано заходження 21 вантажного судна-порушника. Всі судна були під прапором Російської Федерації. Загалом цими суднами здійснено 70 заходів до портів Севастополя та Керчі. Окрім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, що використовуються для стоянки, зафіксовано 14 суден під прапорами Російської Федерації, Республіки Палау та Коморських островів", - йдеться у повідомленні.

У МінТОТ нагадали, що морські порти в АРК закриті розпорядженням Кабінету міністрів та наказом Міністерства інфраструктури.

Читайте також: Звільнені з полону 57 українців уже отримали одноразову допомогу - МінТОТ

"Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополя, є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема, кримінальну", - наголосили в міністерстві.

У відомстві зауважили, що статистика надається по суднах, на яких працює автоматична система ідентифікації AIS (Automatic Identification System).