Звільнені з полону 57 українців уже отримали одноразову допомогу - МінТОТ

Звільнені з полону 57 українців уже отримали одноразову допомогу - МінТОТ

Укрінформ
Одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тис. грн отримали 57 осіб, звільнених з полону бойовиків 27 грудня 2017 року та 24 січня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. 

"У повному обсязі, тобто у розмірі 100 тис. грн, за інформацією органів соціального захисту, кошти поступили на особисті рахунки 57 із 71 звільнених, якими були подані заяви на таку допомогу", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили, що прийом заяв на отримання цих коштів здійснюється протягом шести місяців після звільнення органами соціального захисту за місцем фактичного проживання, також через які МТОТ здійснює виплати.

На сьогодні міністерством перераховано на рахунки місцевих органів соціального захисту 6 млн 700 тис. грн, зазначається в повідомленні.

Виплати здійснюються згідно з Порядком виплати одноразової грошової допомоги особам, яких було незаконно позбавлено особистої свободи внаслідок дій незаконних збройних формувань та/або органів влади Російської Федерації на окремих територіях Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та тимчасово окупованій території України, звільненим 27 грудня 2017 р. та 24 січня 2018 р., затвердженого  постановою Кабінету міністрів.

Читайте також: На окупованому Донбасі потрібна міжнародна перехідна адміністрація — Черниш

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову про соціальну підтримку осіб, звільнених з полону, якою передбачено надання їм грошової допомоги у розмірі 100 тис. грн кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-