В окупованому Криму завели дві справи на Параламова, якого катувала ФСБ

В окупованому Криму порушили дві кримінальні справи проти кримського татарина Рената Параламова, який заявив про тортури, яких він зазнав у вересні минулого року.

Про це 30 червня на засіданні громадського об'єднання «Крымская солидарность» заявив адвокат сім'ї Параламова Еміль Курбедінов, повідомляє "Крим. Реалії".

«Буквально вчора я дізнався, що військова прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи проти співробітників ФСБ, які проводили обшук у Рената Параламова, а потім вивезли його з мішком на голові і катували. Тоді як проти Рената порушили дві кримінальні справи за статтями про незаконний обіг вибухових речовин, боєприпасів», - сказав Курбедінов.

За його словами, зараз юристи збирають всі необхідні документи, щоб передати справу Параламова та інших викрадених кримчан до міжнародних інстанцій, зокрема спецдоповідачу ООН з тортур.

Читайте також: У Криму блогера з-під арешту відправили до психлікарні — на “обстеження”

«Нещодавно ми говорили із спецдоповідачем ООН про ті тортури, яких зазнають у Криму затримані і ті, кого вивезли з будинку після обшуку в невідомому напрямку. Детально розповіли про справу Рената Параламова і Решата Аметова. Найближчим часом ми надамо спеціальне звернення до спецдоповідача для того, щоб він міг висунути претензії Російській Федерації», - зазначила юрист Ліля Гемеджі.

Як відомо 13 вересня 2017 року у кримському селищі Нижньогірське в будинку кримчанина Рената Параламова відбувся обшук. За словами очевидців, люди в масках без розпізнавальних знаків на формі вивезли Параламова в невідомому напрямку. Пізніше стало відомо про вилучення книги і ноутбука з його будинку.

Параламов вийшов на зв'язок з родичами вдень 14 вересня. Його виявили на автовокзалі Сімферополя. Пізніше чоловік розповів, що невідомі його катували, зокрема надягали на голову мішок і давали розряди оголеними проводами.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, одного з учасників викрадення Рената Параламова впізнали серед відвідувачів кримського управління ФСБ РФ.

Після цих подій Параламов разом із сім'єю переїхав на материкову територію України.