У Росії заявили, що Денісова не потрапить до Сенцова

Прес-секретар омбудсмена РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов стверджує, що українського омбудсмена Людмилу Денісову не пустять в колонію до Олега Сенцова, тому що вона нібито прилетіла в Ямало-Ненецький автономний округ без узгодження.

Про це він повідомив у четвер російському Інтерфаксу.

"Тетяна Миколаївна (Москалькова - ред.) прилетіла в Салехард. Вона збирається зустрітися з Олегом Сенцовим, відвідати лікарню, а також розібратися зі зверненнями жителів Ямало-Ненецького автономного округу, які надійшли до неї", - сказав Зловедов.

Він зазначив, що уповноважений вже зустрілася з губернатором ЯНАО і обговорила з ним соціальні проблеми округу.

"Дійсно, в регіоні знаходиться Уповноважений з прав людини верховної Ради України, пані Денісова, яка прилетіла в регіон абсолютно самостійно, без узгодження і з уповноваженим з прав людини в РФ, і з відповідними структурами", - додав Зловедов.

Прес-секретар Москалькової стверджує, що в зв'язку з цим спільне відвідування Сенцова двома уповноваженими не планується.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула в четвер у колонію «Білий ведмідь» в російському місті Лабитнангі, де утримують українського режисера, політв'язня Олега Сенцова. Денісова зазначила, що поки її не пускають в колонію, вона сказала, що продовжувала стукати в двері, їй повідомили, що «передали інформацію про її прибуття», і сказали чекати.

Омбудсмен розповіла, що повз неї на територію проїхала уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, проте «навіть не зупинилася, щоб поговорити».

Читайте також: Денісову та українських журналістів не пускають в колонію до Сенцова

Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.