"Суд" у Криму розгляне клопотання про дострокове звільнення Балуха

У Сімферополі в понеділок, 25 червня, “суд” розгляне клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха, який оголосив безстрокове голодування 19 березня.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" у Facebook.

"У "Залізничному районному суді" Сімферополя 25 червня 2018 року призначено судове засідання, на якому повинні розглядати клопотання захисту українського патріота Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення (УДЗ) у справі про патрони", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що засідання повинне розпочатися об 11 годині.

Як повідомлялося, 19 березня 2018 року Володимир Балух після прийняття незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі оголосив безстрокове голодування.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Читайте також: Супрун вимагає пустити до Балуха українських і міжнародних лікарів

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Український омбудсмен Людмила Денісова, яка з 15 червня знаходиться в Росії, постійно отримує відмови у зустрічах з українськими політв'язнями.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.