В Україні запускають театральний проект за п'єсою Сенцова

Політв’язні

Театральний проект «Номери» за однойменною п'єсою Олега Сенцова готують до виходу восени продюсер Анна Паленчук та режисер Тамара Трунова.

Про це повідомила в інтерв'ю Укрінформу актриса Римма Зюбіна, яка активно підтримує ув'язненого в Росії режисера, кримчанина Олега Сенцова.

«На осінь готується театральний проект «Номери». Режисером буде Тамара Трунова. Також Анна Паленчук готується до кіноверсії цієї п'єси. У цьому проекті буду присутня і я», - сказала Зюбіна.

Як відомо, на Одеському міжнародному кінофестивалі у червні 2018 року «Номери», (реж. Т.Трунова, прод. А.Паленчук) було названо серед фіналістів кінопроектів до участі в пітчингу сценаріїв поза конкурсу.

Зюбіна зауважила, що нещодавно Сенцов відповів на її лист і написав, що знає про її підтримку та участь в читці його п'єси «Номери». 

«Римма, привет! Я конечно тебя помню по Трускавцу... Я знаю про твое участие в читке «Номеров». Ты хорошо смотрелась 6-й, жаль что роль маленькая, ради тебя я бы ее расширил... Знаю и про платье на ОМКФ. Спасибо за это! Удачи тебе в новых работах! А Лабытнанги из твоего детства - это совпадение, хотя ты же знаешь, что совпадений не бывает! С ув. Олег», - зацитувала вона слова з його листа.

Читайте також: Сенцов подякував російським кінематографістам за підтримку

Актриса також додала, що «безглуздо ділити людей на патріотів та непатріотів за ознакою мови, бо Сенцов говорить російською, але хіба він не патріот України? А Балух, який ув'язнений за те, що на своєму будинку в Криму вивісив український прапор. І обидва оголосили про голодування російською мовою - заради України».

Повністю інтерв'ю Римми Зюбіної читайте на сайті Укрінформу.