Сенцов подякував російським кінематографістам за підтримку

Лист

Український режисер Олег Сенцов написав лист кінематографістам РФ, в якому подякував їм за підтримку.

Лист, датований 22 червня, опублікував у Facebook продюсер Євген Гінділіс.

"Друзі-кіношники! Дякую всім вам за те, що ви робите.

За те, що не мовчите. Не боятися — це виявляється так нескладно, правда? Важко зробити лише перший крок. Хтось його зробив одразу, а хтось лише нещодавно, але я всім і кожному з вас вдячний за сміливість. Я розумію, що ви ризикуєте, відкрито підтримуючи мене зараз, живучи в цій країні. Я не пишу і не називаю імен і прізвищ не тому, що їх не знаю або не ціную, а просто боюся когось забути або особливо виділити. Я вдячний вам усім. Зрушення у свідомості радянських людей, що призвели спершу до перебудови, а потім до краху імперії і свободи розпочався саме коли кінематографісти почали ці зміни зі свого з'їзду у 80-х роках минулого століття. Можливо, що й на вас чекає та ж місія і завдання, щоб зруйнувати ще більш потворну імперію, яка зараз вибудувана і продовжує еволюціонувати у вашій країні. Удачі вам у цьому! Але не забувайте при цьому знімати і прекрасні фільми!", - йдеться у листі.

Читайте також: Сенцов проти помилування і Путіну не писатиме — адвокат

Незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.