Держдеп пояснив, як треба сприймати повідомлення про Трампа і Крим

Повідомлення ЗМІ про висловлювання президента США Дональда Трампа під час зустрічей на форумі G7 у Канаді про нібито "російський" Крим грунтуються на інформації від анонімних джерел, втім офіційна позиція США щодо Криму жодним чином не змінилася.

Про це заявила під час брифінгу в вівторок речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша політика відносно Криму не змінилася", - відповіла офіційний представник відомства на прохання прокоментувати повідомлення ЗМІ щодо висловлювань президента Трампа щодо Кримського півострову.

Вона підкреслила: "Всі ці повідомлення виходять від анонімних джерел".

Нагадаємо, минулого тижня американське видання BuzzFeed розмістило публікацію, що глава Білого дому Дональд Трамп під час перебування на саміті G7 у канадському Квебеку заявив в одній із розмов, що Крим є російським, оскільки жителі півострова розмовляють російською мовою. 

Читайте також: Держдеп підтвердив незмінну політику США щодо Криму

У понеділок під час телефонної конференції високопоставлений представник Держдепартаменту США запевнив, що офіційний Вашингтон зберігає тверду позицію: "Ми підтримуємо територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів". Водночас він додав, що Сполучені Штати не припинять санкції проти РФ, поки вона не поверне Крим Україні.