Канадська опозиція обіцяє не згортати підтримку кримських татар

Найбільша опозиційна Консервативна партія Канади й надалі усіляко допомагатиме Україні та кримським татарам.

Про це йдеться у зверненні лідера Консервативної партії Канади Ендрю Шира з приводу Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від імені офіційної опозиції, хочу запевнити у продовженні нашої підтримки кримських татар та українців", - сказав Шир.

Він додав, що члени його партії залишаються «потужним голосом на підтримку кримських татар у їх боротьбі проти незаконної окупації Криму путінським режимом». «Наш уряд засудив цю окупацію та запровадив найсуворіший санкцій режим серед усіх держав, водночас надаючи нелетальну військову допомогу й виконуючи операцію UNIFIER, що полягає у тренуванні канадськими військовими українських колег», - зауважив депутат.

Читайте також: Кримськотатарський прапор підняли над мерією Торонто

Шир також нагадав, що два роки тому до парламенту Канади було внесено законопроект, яким пропонувалося визнати депортацію кримських татар актом геноциду, однак цей законопроект не зібрав достатньої кількості голосів.

Як відомо, День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму відзначається 18 травня кожного року. В цей день у 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб.