Україна обурена "побратимством" Євпаторії з французьким Мариньяном

У Посольстві України у Франції назвали підписання угоди про встановлення побратимських відносин про встановлення побратимських відносин між містами Мариньян та Євпаторія спробою колаборації з окупаційною владою на фоні триваючої агресії.

Про це повідомило посольство України у Франції на своїй сторінці у Facebook.

"Посольство висловлює своє обурення у зв’язку з інформацією про підписання 14 травня мером французького міста Мариньян та так званим очільником міста Євпаторія угоди про встановлення побратимських відносин між містами Мариньян та Євпаторія", - заявило посольство України у Франції.

У заяві наголошується, що такі дії суперечать позиції міжнародного співтовариства, включно з позицією Франції, щодо невизнання окупації та спроби анексії Криму.

"Очікуємо на адекватну та оперативну оцінку цього факту з боку офіційної влади Франції", - наголосили у Посольстві.

Як повідомили Укрінформу в посольстві України у Франції, українське диппредставництво звернулося до МЗС Франції для надання відповідної реакції.

У понеділок російські ЗМІ повідомили, що Євпаторія і французьке місто Маринян підписали угоду про встановлення побратимських зв'язків. Від Євпаторії документ підписала т.зв. "голова міської ради" Олеся Харитоненко, від Мариньяну - мер міста Ерік Ле Діссез. 

Читайте також: Суд арештував "депутата" Євпаторійської міськради

Раніше Укрінформ повідомляв про те, що делегація у складі представників так званого "офіційного представництва ДНР" у Франції мала намір у травні відвідати анексований Росією Крим та окуповану частину Донбасу

Фото: allbooking.com.ua