"Суд" окупантів покарав іще двох кримських татар за одиночні пікети

У четвер в окупованому Криму один із затриманих активістів Герай Куламетов заарештований на 10 діб, другий - Кемал Сеїтьяєв - оштрафований на 1000 рублів.

Про це повідомляє "Крымская солидарность".

"27-річному учаснику одиночного пікету, кримському татарину Куламетову Гераю суддя Михайлов Р.У. виніс рішення про запобіжний захід у вигляді 10 діб ув'язнення "за публікацію відеоролика в 2012 році", - повідомляє "Крымская солидарность".

Куламетову інкримінують статтю 20.3 (частина 1) КпАП РФ (Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій).

Читайте також: США засудили вирок окупаційного "суду" в Криму Володимиру Балуху

Другого затриманого Сеїтьяєва звинуватили в екстремізмі за пісню чеченського співака Муцураєва.

"Закінчився суд над Кемалом Сеїтьяєвим. Його ув'язненили за статтею 20.9 КпАП РФ за те, що "зберіг у соціальній мережі "ВКонтакте" пісню Тимура Муцураєва". Оштрафований на 1000 рублів. Але громадськість абсолютно солідарна в тому, що вся ця "спецоперація" із залученням великої кількості силовиків - не через нелюбов до репертуару Муцураєва. Просто привід включити людину, а в даному випадку одиночного пікетника, до списку "екстремістів", - повідомили в "Крымской солидарности".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в окупованому Криму відбулися обшуки і затримання двох кримських татар - Куламетова Герая (Старий Крим) і Кемала Сеїтьяєва (Білогірський район). Обидва активісти були учасниками одиночних пікетів, які проходили по всьому Криму 14 жовтня 2017 року.