У Криму ще двох активістів оштрафували за поодинокі пікети

В окупованому Криму за проведення поодиноких пікетів ще двоє кримських татар оштрафовані на 10 тисяч рублів кожен.

Про це в Facebook повідомив активіст "Кримської солідарності".

"Суди у черговий раз прийняли шаблонне рішення, призначивши по 10 тисяч штрафу в ході розгляду двох справ  - відносно Рустемова Руслана Ісмаїловича і Дені Ерала Асановича", - повідомив кримський активіст.

За його словами, в обох суддів було очевидне "упереджене  ставлення" і "мильні докази".

"Було подано ряд певних клопотань, більшість з яких відхилені навіть відносно гласності суду...  Тільки на суді Руслана Рустемова дозволили фотофіксацію без відеофіксації", - зауважив громадський діяч.

За його словами, в ході цих та інших засідань "судді" шукали організаторів, щоби підвести справу про поодинокі пікети під "несанкціоновані збори".

Читайте також: Останнє слово Балуха у "суді": Ви не змусите мене любити "нову батьківщину"

Насправді, вважає активіст, організаторами поодиноких пікетів, що відбувалися, були самі "правоохоронні органи, які змусили вийти на поодинокі пікети людей, не згодних з переслідуванням своїх друзів, знайомих, єдиновірців", - сказав активіст "Кримської солідарності".

Як повідомлялося, 18 грудня 2017 року в Криму відбулися засідання понад 80 судів у справах поодиноких пікетників, які виступили з плакатами в руках з вимогою припинити переслідування кримських татар і мусульман і звинувачення на їхню адресу в тероризмі. Загальна сума штрафів, що були призначені, склала близько мільйона рублів.

Десятки тисяч людей в Криму після незаконного призначення окупантами штрафів підключилися до "кримського марафону" зі збору коштів на сплату штрафів. Упродовж першої доби акції було зібрано понад 2,5 тис. грн.