Україна приєдналася до євросанкцій проти "губернатора Севастополя"

Чорногорія, Албанія, Норвегія й Україна приєдналися до увалених раніше санкцій Євросоюзу проти так званого "губернатора Севастополя" Дмитра Овсяннікова.

Про це йдеться у заяві верховної представниці ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні, розміщеній на сайті Ради ЄС, повідомляє DW.

"Країни-кандидати Чорногорія й Албанія, а також країна Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, що входить у Європейський економічний простір, а також Україна приєднуються до цього рішення Ради (ЄС, - Ред.)", - йдеться у заяві.

Зазначається, що ці країни будуть забезпечувати відповідність їхньої національної політики рішенню Ради ЄС, а Євросоюз, своєю чергою, бере до відома це зобов'язання й схвалює його.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти "губернатора" Севастополя

Нагадаємо, 20 листопада Рада ЄС запровадила санкції проти "губернатора Севастополя" Дмитра Овсяннікова. Йому заборонили в'їзд на територію Євросоюзу й закрили доступ до банківської системи ЄС.

У Євросоюзі наголосили, що Овсянніков "здійснював роботу задля подальшої інтеграції незаконно анексованого Кримського півострова в Російську Федерацію", а також висловлювався на підтримку самого процесу анексії.

Овсянникова обрали "губернатором Севастополя" 10 вересня цього року, після чого прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за фактом проведення цих виборів на анексованому півострові.