Чубаров переконаний, що тепер все більше кримчан опиратимуться окупантам

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров переконаний, що завдяки звільненню Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза все більше людей у Криму виходитимуть на акції щодо підтримки України і Меджлісу та тих громадян, які переслідуються окупаційною російською владою.

Про це він заявив під час прес-конференції в аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що після того, як звільнили наших побратимів, кількість людей, які виходитимуть на підтримку, буде більша і більша", - зазначив Чубаров.

Водночас він запевнив, що ті громадяни, які знаходяться у Криму і яких переслідує російська окупаційна влада, не залишаться наодинці - Українська держава, а тим більше Меджліс боротимуться за них.

Чубаров також зачитав список політв’язнів, які наразі перебувають у тюрмах Росії, у тому числі й згадавши про журналістів Романа Сущенка та Миколу Семену.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з Президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Читайте також: Джемілєв назвав звільнення керівників Меджлісу першим кроком до повернення Криму

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.