Чехи надсилають письмові вибачення за слова свого президента про Крим

До Посольства України у Чеській республіці надійшли письмові вибачення від численних громадян у зв’язку із заявами президента цієї країни Мілоша Земана про Крим.

Про це у Facebook написав посол України в Чехії Євген Перебийніс.

«Хочу подякувати десяткам чехів, часто зовсім незнайомим людям, які сьогодні надіслали посольству слова підтримки і ... вибачень. Я добре знаю, що мільйони чеських друзів солідарні з українцями в нашій боротьбі проти російського агресора і окупанта. Інакше й бути не може в країні, народ якої дав світу Вацлава Гавела», – написав він.

Нагадаємо, під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Читайте також: Прага підтверджує позицію про збереження антиросійських санкцій

Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що висловлювання президента країни Мілоша Земана під час його виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи не відповідають зовнішній політиці чеського уряду.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка проходить у Страсбурзі, задіяні такі елементи гібридної війни, як маніпуляції та свідоме перекручування фактів.