Рада хоче провести урочисте засідання до століття Курултаю

Народні депутати пропонують провести 6 грудня урочисте засідання парламенту, присвячене 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу.

Про це йдеться в проекті постанови № 7141, опублікованому на сайті парламенту.

«Провести урочисте засідання Верховної Ради України, присвячене 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу, 6 грудня 2017 року о 15 годині у залі пленарних засідань Верховної Ради України», - зазначається у відповідному проекті.

Пропонується запросити до участі у засіданні народних депутатів нинішнього і попередніх скликань, членів уряду України, видатних політичних діячів, представників українського та іноземного дипломатичного корпусу, громадських організацій, зарубіжної кримськотатарської діаспори.

Авторами проекту постанови є депутати, члени комітету Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров (обидва від фракції «Блок Петра Порошенка») та голова комітету Григорій Немиря  (фракція «Батьківщина»).

Читайте також: Сім'я Чийгоз відома в кримськотатарському національному русі

Курултай - національне зібрання, вищий представницький орган кримськотатарського народу.  До його повноважень належить: ухвалення рішень з усіх найважливіших питань кримськотатарського народу; визначення основних напрямків та форми діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та інших органів Курултаю. Він також ухвалює рішення про формування та розпуск цих органів.