Фейгін розповів про подальші плани адвокатів Умерова

Ексклюзив

Марк Фейгін повідомив про подальші дії команди адвокатів заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова у зв'язку з оскарженням його вироку.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Завтра рано-вранці мій колега Едем Смедляєв подасть так звану коротку скаргу за вироком Ільмі Умерова. А протягом десяти днів нам потрібно подати велику, грунтовнішу скаргу. Але тут проблема в тому, що текст вироку на руки нам поки так і не видали. Обіцяють зробити це в понеділок. Подивимося», - сказав Фейгін.

Далі, за його словами, протягом 1-2 місяців «Верховний суд Криму» призначить термін засідання для розгляду скарги. В разі відмови в апеляції протягом 6 місяців потрібно буде подати заяву в ЄСПЛ. «Розглядаються варіанти, звідки подавати скаргу в ЄСПЛ. Швидше за все - з України. І не лише тому, що згідно з міжнародними законами Крим вважається частиною України, але і тому, що це спрощує проходження документів в Європейському суді. Представники Росії там гальмують цей процес», - зазначив адвокат.

Читайте також: Україна висловила рішучий протест у зв'язку з цинічним вироком Умерову

Сьогодні, 27 вересня, «суд» засудив Ільмі Умерова до 2 років колонії-поселення і 2 років заборони публічної діяльності. Як відомо, спочатку російський прокурор вимагав для Умерова м'якіше покарання з умовним терміном.

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинуватили за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, примусова судово-психіатрична експертиза Ільмі Умерова викликали сильний суспільний і міжнародний резонанс. Сам він назвав порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.