Порошенко закликає світ посилити тиск на Москву через "вирок" Умерову

Президент України Петро Порошенко закликав світову спільноту посилити тиск на російську окупаційну владу для припинення переслідування українських громадян в українському Криму.

Про це глава держави заявив на своїй сторінці у Facebook у зв’язку з ганебним “вироком” заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

“Ганебний “вирок” проти Ільмі Умерова. Незламний герой свого народу, проти якого Москва застосувала найгірші методи радянської репресивної машини – від каральної психіатрії до колоній-поселень. Закликаю партнерів спільним фронтом посилити тиск на російську окупаційну владу для припинення переслідування українських громадян в українському Криму”, - сказав Президент.

Читайте також: Путін санкціонував вирок на вбивство Умерова - Чубаров

Як відомо, 27 вересня підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність.

Кримінальну справу проти Умерова було порушено в 2016 році за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

Умеров вважає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.