"Вирок" Семені є доказом репресій з боку агресора - МЗС

Міністерство закордонних справ назвало рішення підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя щодо засудження кримського журналіста Миколи Семени до двох з половиною років позбавлення волі умовно - безпідставним та політично вмотивованим.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим ганебним наступом кремлівського окупаційного режиму на основоположні свободи людини та права громадянина України, журналіста Миколи Семени. Безпідставний та політично вмотивований «вирок» окупаційного “суду”, яким Миколу Семену засуджено до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і заборонено займатися публічною діяльністю, є ще одним доказом цілеспрямованих репресій з боку держави-агресора проти мешканців окупованої української території АР Крим та міста Севастополя», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також закликали уряди іноземних держав та міжнародні правозахисні організації «не залишити без уваги черговий наступ Росії як держави-агресора й окупанта на основоположні свободи на території тимчасово окупованого Криму».

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив кримського журналіста Миколу Семену до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Семену звинувачують в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ РФ провела обшук в його будинку, а в травні того ж року йому висунули офіційне звинувачення. В даний час журналіст перебуває під підпискою про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне волевиявлення».

Читайте також: Кримського журналіста Семену засудили до 2,5 року умовно

Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.