Крим: російські митники “обрізали” дві партії саджанців винограду

У 2017 році російські митники не пропустили на територію анексованого Криму дві партії саджанців винограду.

Про це 12 серпня на прес-конференції в Сімферополі повідомив заступник начальника т.зв. Кримської митниці Ігор Кожанов, повідомляє Крим.Реаліі.

Коментуючи інформацію про 235 тисяч саджанців винограду з Італії, які повинні були доставити до Криму, Кожанов зазначив, що саджанці забракували співробітники Россільгоспнагляду.

«У нас було кілька поставок саджанців, і була інформація від Россільгоспнагляду про те, що вони за певними параметрами не підходять для висаджування. В одному випадку товари знищувалися, у другому - вивозилися за межі митної території», - сказав Кожанов.

Наприкінці червня підконтрольне Кремлю управління Россільгоспнагляду Криму спалило 58 тисяч саджанців винограду, привезених з Італії.

Раніше інспектори Россільгоспнагляду також виявили «заражений виноград» з Італії. Однак саджанці не спалили, а «повернули стороні, що екпортує».

Читайте також: У Криму суд не захотів відпускати 76-річного активіста з-під арешту

У сусідній Росії і анексованому Криму введені обмежувальні заходи на імпорт продуктів харчування і сільськогосподарської продукції по відношенню до країн, які впровадили раніше санкції проти Москви через анексію нею Криму та агресію на сході України.