У Києві під посольством РФ знову відбулась акція "Де Ервін?"

Фото

У Києві під посольством Російської Федерації вдванадцяте відбулась акція "Де Ервін?", під час якої активісти нагадали про насильницькі зникнення людей в окупованому Криму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця акція традиційно присвячена насильницьким зникненням на території Криму. На даний момент ми знаємо про 43 таких факти. По одному з людей, пану Карімову, ми вже знаємо, що він був повернутий до Узбекістану, тому що був запит на його екстрадицію", - сказала активістка під час акції.

Учасники акції тримали в руках таблички з іменами зниклих людей. Вони відзвітували про роботу, яка була проведена для інформування громадськості про зникнення людей в Криму, та провели флеш-моб, під час якого вимагали відповіді про місцезнаходження викрадених.

За словами активістки, акції у форматі інформаційної кампанії «Find&free» допомагають підтримувати суспільний резонанс навколо зникнень людей в окупованому Росією Криму і дають надію тим, хто чекає на повернення зниклих.

"Ми бачимо, що за останній час не було таких брутальних, яскравих випадків зникнень людей. Я не знаю, чи пов’язано це з тим, що ми робимо кожного місяця цю акцію і намагаємося підтримувати громадський резонанс стосовно насильницьких зникнень на території Криму. Але ми дуже хочемо сподіватися, що ця робота впливає на окупаційну владу і дає певну надію батькам, які кожного дня чекають своїх викрадених близьких",  - сказала вона.

На сторінці акції у Facebook зазначається, що за 3 роки анексії зникли 44 людини. З них 17 були звільнені, 19 не знайдені і вважаються зниклими, 6 знайдені мертвими, 2 людини були виявлені в місцях несвободи і згодом засуджені за політично вмотивованими кримінальними справами.

На підставі проведеного аналізу у 36 випадках виявлено факти, що вказують на участь державних органів РФ у скоєнні цих злочинів. У більшості випадків ці справи не розслідуються не тільки владою РФ, але і українською стороною.