Меджліс збирає підписи під зверненням проти російської окупації Криму

Меджліс кримськотатарського народу оголосив збір підписів під зверненням до ООН, Європарламенту, Ради Європи, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, в якому йдеться про необхідність вжити заходів для припинення російської окупації Криму.

Про збір підписів оголосив у понеділок на прес-конференції в Укрінформі голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров

"Ми вимагаємо, щоб були вжиті заходи, спрямовані на негайне припинення Російською Федерацією окупації Криму, негайне звільнення політв'язнів, повне виведення військ з півострова і відновлення територіальної цілісності і суверенітету України в межах, визнаних міжнародним співтовариством, включаючи Крим і Севастополь. Розпочати роботу щодо створення міжнародного трибуналу за фактами злочинів, вчинених Російською Федерацією проти України і її громадян, в тому числі, проти кримськотатарського народу. Виступити гарантом захисту, збереження і розвитку кримськотатарського народу, що буде забезпечено через реалізацію ним свого невід'ємного права на самовизначення у формі національно-територіальної автономії в межах Криму у складі унітарної української держави", - наголошується у зверненні.

За словами Чубарова, у результаті міжнародної кампанії, яка проходитиме до 1 грудня 2017 року з допомогою волонтерів в Україні, Польщі, Румунії, Туреччині, Канаді та США, передбачається зібрати близько одного мільйона підписів. 

Голова Меджлісу також уточнив, що у зверненні, текст якого було затверджено на недавньому засіданні виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар, "вміщено очікування кримськотатарського народу до цих шановних організацій".