Три передавачі на Чонгарській телевежі вже мовлять на Крим

На збудованій на Чонгарі біля адмінмежі з анексованим Росією Кримом телекомунікаційній вежі три передавачі вже мовлять на півострів.

Про це поінформував у п'ятницю на церемонії відкриття директор ТОВ "Телемережі України" Петро Семерей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Три передавачі вже сьогодні в ефірі: "Українське радіо" 5 кіловат - 100,7, "Радіо Крим.Реалії" - 105,9, і "Херсон FM" - 107,8. Три передавачі таки транслюють (на Крим - ред.). Потужні передавачі "Українського радіо" і "Радіо Крим.Реалії" приблизно чути до Сімферополя, 100-120 км. І "Херсон FM" - менша потужність, тому що там менша дозволена потужність, десь 70-80 км", - сказав Семерей.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня в с. Чонгар Херсонської області за участі міністра інформаційної політики Юрія Стеця, міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша, голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рафата Чубарова, голови Нацради з питань телерадіомовлення Юрія Артеменка, а також члена Нацради Сергія Костинського та голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва офіційно відкрито телекомунікаційну вежу, побудовану для організації українського мовлення на територію окупованого Криму.