Нова вежа на Чонгарі дозволяє транслювати 7 радіопрограм і 32 телеканали

Нова телекомунікаційна вежа, відкрита сьогодні на Чонгарі, дозволяє транслювати до 7 радіопрограм і 32 цифрових телеканалів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України у Твіттері.

"Вежа в с. Чонгар дозволяє транслювати до 7 потужних радіопрограм та 32 канали цифрового телебачення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що радіус дії можливого сигналу телевежі складає для радіо - 120-130 км та 80 км – впевненого прийому, для телебачення – 50-60 км.

Як повідомляв Укрінформ, в п'ятницю на адміністративній межі з Кримом офіційно відкрили телекомунікаційну вежу, яка вестиме трансляцію на північні райони окупованого півострова, а також на Генічеський та Новотроїцький райони Херсонської області. У відкритті вежі взяли участь міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.