"Влада" Севастополя ліквідувала судноремонтний завод

Так званий уряд окупованого Севастополя ліквідував Балаклавський судноремонтний завод, передавши його майно в безоплатне користування підприємству з московською юридичною адресою "Свеко".

Про це стало відомо з публікації у виданні "Севастопольские новости".

"Уряд Севастополя вирішив ліквідувати ДУП «Балаклавський судноремонтний завод «Металіст». Відповідну ухвалу прийняло на засіданні керівництво міста", - повідомляє видання.

Місцева "влада" заявила, що "про ліквідацію прийнято рішення у зв'язку з тим, що все майно заводу передане в безоплатне користування ФДУП «Свеко», уточнивши, що "поки підприємство продовжуватиме ту ж діяльність – судноремонт».

Як відомо, Балаклавський суднобудівельний завод "Металіст" спеціалізувався на ремонті кораблів ВМС і прикордонних військ України, дизельних підводних човнів, малих ракетних кораблів, тральщиків, десантних катерів, а також на будівництві маломірних суден для досліджень гідрографії, промислового риболовецького флоту. Завод також займався ремонтом корпусів, донно-забортної арматури, гвинто-рулевого комплексу, суднових двигунів, механізмів гідравліки суден.

Згідно з відкритим джерелам Федеральне державне унітарне підприємство "Севко" є постачальником інтеграційних рішень в сфері капітального будівництва, автоматизації, зв'язку, інфо-телекомунікаційних та інформаційних технологій, а також інформаційної безпеки. Має ліцензії, необхідні для проведення робіт, включаючи роботи, зв'язані з використанням відомостей, що становлять держтаємницю. Федеральні закони РФ також наділили "Свеко" повноваженнями "здійснювати реалізацію рухомого військового майна, що вивільнялося".