"Верховний суд" Криму залишив українського активіста Балуха в СІЗО

У четвер так званий Верховний суд Криму прийняв рішення продовжити арешт українського активіста Володимира Балуха до 6 січня 2017 року.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Сьогодні, 22 грудня, у так званому Верховному суді Криму відбувся розгляд скарги на постанову суду про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Володимира Балуха. Активіста доставили у зал судна з СІЗО", - повідомили у Кримській правозахисній групі.

За її даними, апеляційна скарга, розглянута "суддею" Борисом Балахоновим, була відхилена, і Володимир Балух залишився під вартою до 6 січня 2017 року.

Як повідомила Кримській правозахисній групі дружина українця, після арешту у Балуха погіршав стан здоров'я, посилилися болі в спині. Камера СІЗО, в якій утримують Балуха, переповнена - на 14 ліжок там знаходяться 24 людини.

За висновком експертів КПГ, у діях судової "влади" Криму та її силовиків містяться грубі порушення не лише міжнародного, а й російського коимінально-процесуального законодавства.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 8 грудня співробітники ФСБ провели обшук у будинку українського активіста Володимира Балуха, після чого він був затриманий. 12 грудня Раздольненський районний "суд" Криму обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під варту терміном на 30 діб.  Балуха звинувачують у "незаконному зберіганні зброї, його основних частин, боєприпасів" (ст. 222 ч.1 КК РФ). Кримська правозахисна група заявила про явне політичне переслідування українського активіста.