Український консул відвідав бранців Кремля Вигівського і Костенка

Політв’язні

Консульський представник посольства України в Росії зустрівся у виправній колонії в м. Кірово-Чепецьк (РФ) з незаконно засудженими громадянами України Олександром Костенком і Валентином Вигівським.

Про це у четвер повідомляє у Фейсбуці Департамент консульської служби МЗС України.

"8-9 листопада ц.р. в приміщенні виправної колонії в м. Кірово-Чепецьк (Кіровська область) відбулися зустрічі консульської посадової особи Посольства України в РФ з незаконно засудженими в Росії громадянами України О.Костенком та В.Вигівським", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічей консул перевірив умови утримання та стан співвітчизників: "Українцям було надано належну консульсько-правову та матеріальну допомогу. Скарг на наявність упередженого ставлення чи інших протиправних дій з боку адміністрації колонії ув’язнені не висловлювали".

"Продовжуватимемо і надалі вживати вичерпних заходів щодо відвідання інших громадян України, які незаконно утримуються та засуджені на території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 березня Верховний суд РФ визнав законним вирок громадянину України Валентину Вигівському, засудженому на 11 років колонії суворого режиму за "шпигунство".

Спочатку Вигівському, якого затримали в окупованому Криму, були пред'явлені звинувачення за економічними статтями, проте пізніше родичам повідомили, що звинувачення буде перекваліфікована на "шпигунство".