Крим може залишитися без електроенергії через розвиток оборонного комплексу

За умов зростання навантажень на електричні мережі, пов'язаних, зокрема, з розвитком оборонно-промислового комплексу на території окупованого Криму, електростанції, що будуються на півострові, та енергоміст не вирішать проблему дефіциту електроенергії.

Про це на так званому 4-му інвестиційно-будівельному форумі «Крим-2016» заявив «заступник міністра палива та енергетики» Криму Сергій Бедрик, повідомляє ресурс «Новини Криму».

«До 2020 року, включаючи також реконструкцію існуючої мережі, реконструкцію інфраструктури Чорноморського флоту, розвиток оборонно-промислового комплексу, у нас навантаження зросте на 1 800 МВт", - поінформував Бедрик.

За його словами, "прогнозне навантаження на енергосистему Криму з урахуванням наявного приросту інвестпроектів і планів міноборони РФ з реконструкції інфраструктури Чорноморського флоту до 2020 року становитиме 3,1 ГВт".

За умов таких показників, зазначив "заступник міністра", двох електростанцій, що будуються, та енергомосту буде недостатньо, щоб покрити потреби Криму.