Одесити пікетували генконсультво РФ на підтримку Меджлісу

Фото

У четвер, 29 вересня, одесити пікетували будівлю генерального консульства РФ в Одесі на знак протесту проти переслідувань кримських татар на окупованому півострові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо продемонструвати єдність з кримськими татарами сьогодні, коли російська влада влаштувала суд над Меджлісом кримськотатарського народу, намагаючись припинити його діяльність під безпідставними звинуваченнями в екстремізмі. Окупанти переслідують і кидають у в'язниці кримських татар за відстоювання своїх переконань, зокрема, в тому, що їхня батьківщина "Крим - це Україна". Знущаються також з непокірних українців, що мешкають на півострові, проводячи щодо представників обох народів політику етноциду", - заявив присутній на акції нардеп від "БПП" Олексій Гончаренко.

Активісти принесли фотографії кримських татар, викрадених чи ув'язнених окупаційною владою, а також запалили лампадки з зерном у пам'ять про загиблих під час переселенні кримськотатарського народу до Середньої Азії та Сибіру у травні 1944 року.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (6 фото)

Фото: Думская

Нагадаємо, сьогодні Верховний суд РФ розглядає справу про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу як екстремістської організації.