Суд візьметься за екс-командира "Беркута", який допомагав "зеленим чоловічкам"

Генпрокуратура закінчила розслідування кримінальних справ стосовно колишнього голови Генічеської райдержадміністрації Херсонської області та колишнього командира роти міліції особливого призначення "Беркут" УМВС України в місті Севастополі.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Встановлено, що колишній голова Генічеської районної державної адміністрації Херсонської області та екс-командир роти міліції особливого призначення "Беркут" Управління МВС України в місті Севастополі, усвідомлюючи положення і вимоги норм чинного законодавства, достовірно знаючи, що проведений 16.03.2014 на тимчасово окупованій території півострова Крим так званий загальнокримський референдум є незаконним, незважаючи на невизнання Україною і світовим співтовариством результатів такого референдуму та подальшу анексію півострова Крим Російською Федерацією, вчинили антиконституційні дії, спрямовані на визначення статусу території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя як суб’єкта Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура Херсонської області спрямувала обвинувальні акти стосовно обвинувачених до апеляційного суду міста Києва, який визначить підсудність за одним із районних судів Києва.