Справа Майдану: ГПУ завершила слідство щодо екс-командира роти

Справа Майдану: ГПУ завершила слідство щодо екс-командира роти "Беркуту"

Укрінформ
Генпрокуратура завершила досудове слідство у кримінальному провадженні стосовно колишнього командира роти столичного "Беркуту", командира взводу та п’ятьох їх підлеглих міліціонерів, які спровокували конфлікт та безпідставно застосували силу до відвідувачів Українського дому в Києві, заподіявши їм тілесні ушкодження.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Департаментом спеціальних розслідувань завершено досудове слідство у кримінальному провадженні стосовно колишнього командира роти столичного "Беркуту", командира взводу та п’ятьох їх підлеглих міліціонерів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 171 КК України. Указані особи підозрюються в тому, що діючи за вказівкою народного депутата України (заступника Голови депутатської фракції партії Регіонів) В. Колесніченка, разом з колишнім заступником начальника управління ГУ МВС України в м. Києві, командиром полку міліції "Беркут" та його заступником, перевищуючи владу та свої службові повноваження 08.04.2010 під час проведення одного із відкритих заходів у Великій виставковій залі ДП "Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім" в м. Києві спровокували конфлікт та безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримавши 14 з них, серед яких був Герой України похилого віку, заподіявши їм тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні.

Крім того, указані правоохоронці з метою приховування своїх злочинних дій перешкодили журналістській діяльності та застосували насильство і спричинили тілесні ушкодження журналісту одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їх незаконні дії.

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів і після ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами провадження обвинувальний акт буде передано до суду.

Стосовно Колесніченка, заступника начальника управління міліції та заступника командира полку спецпідрозділу "Беркут" судом надано дозволи на їх затримання та їх оголошено в розшук. Указаним особам повідомлено про підозру у встановленому законом порядку і щодо них готуються матеріали для ініціювання перед судом здійснення спеціального досудового розслідування та подальшого заочного провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-