Полозов розповів про плани захисту справ кримських татар

В середу-п'ятницю адвокат Микола Полозов, крім роботи по справі Ахтема Чийгоза, займеться громадською роботою в рамках комітету «Крим» - зустрітися з близькими викраденого у травні Ервіна Ібрагімова.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«У четвер і п'ятницю з 9.30 відбудуться два засідання по справі Ахтема Чийгоза. До того, в середу, я планую відвідати його в СІЗО. Також буду працювати в рамках роботи громадського комітету «Крим». Зокрема, планую зустрітися з родичами Ервіна Ібрагімова, викраденого в травні цього року», - сказав Полозов.

Сам екс-депутат міськради, член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов зник у Бахчисараї в ніч на 25 травня. Його машину знайшли покинутою посеред дороги. Зниклий збирався з членами Меджлісу 25 травня відправитися в Судак, де тривав суд над кримськотатарськими активістами.

Що стосується справи Ахтема Чийгоза, то в цій справі в четвер-п'ятницю триватимуть допити «постраждалих». На даний момент опитано 29 з 84 заявлених. Після цього почнуться допити свідків звинувачення – ще 78 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, так званий «Верховний суд Криму» виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження зі справи "26 лютого". Чийгозу інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року.