У кримському

У кримському "суді" розглянули апеляції у справі 26 лютого

Укрінформ
Під час розгляду у вівторок скарг у справах "26 лютого" та Ільмі Умерова до обіду, 13:00, було відмовлено в усіх апеляціях та відводі захисту.

Про це адвокат Микола Полозов розповів кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні відбулися три поспіль судові засідання апеляційної інстанції за скаргою Ільмі Умерова. Ніякі аргументи на суд не впливали. Результат був один - незграбний, в усіх скаргах відмовлено. Це говорить про одне - суд "заряджений" і репресії щодо кримських татар тривають. Тому ми продовжуватимемо боротьбу в інших судах, у тому числі на міжнародному рівні", - сказав Полозов.

Як повідомлялося, сьогодні у справі Умерова подавалися такі апеляції: оскарження рішення суду першої інстанції за скаргою на постанову слідчого ФСБ про порушення справи; скасування згідно з рішенням Конституційного суду РФ незаконно отриманої підписки про нерозголошення, даної Ільмі Умеровим; про незаконне його поміщення в психстаціонар. У першому суді рішення виносила суддя Пластиніна Ольга Володимирівна. У двох наступних - Федорова Тетяна Павлівна.

Після цього почався апеляційний суд за скаргами на розділення "справи 26 лютого". Чийгоз, Асанов і Дегерменджи, як завжди, брали участь по відеозв'язку. Тут судді: Капустіна Людмила Павлівна - головуючий, Погребняк Сергій Миколайович, Латинін Юрій Анатолійович. "Батьку Дегерменджи пристави в грубій формі забороняють дивитися на сина і спілкуватися з ним по відеозв'язку", - інформує Полозов.

На судах також подавалися заяви підзахисних на відвід суддів, прокурорів. Але всі вони також були знехтувані.

ФСБ порушила кримінальну справу щодо Ільмі Умерова за статтею "сепаратизм" у травні цього року. Підконтрольна Кремлю "прокурор Криму" Наталія Поклонська пояснила це тим, що Умеров, за її словами, закликав до порушення територіальної цілісності Росії в ефірі українського телеканалу АТR. Потім Ільмі Умеров перебував у психіатричному диспансері. Але пізніше, на вимогу світової громадськості, звільнений.

Так званий "Верховний суд Криму" виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження зі справи "26 лютого". Чийгозу інкримінують організацію масових безпорядків біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджи та Алі Асанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-