Всю нерухомість Аксьонова арештували ще до окупації Криму - журналіст

Документ

Все нерухоме майно так званого глави Криму Сергія Аксьонова незадовго до окупації півострова було арештоване українською владою.

Про це свідчать дані державного реєстру нерухомого майна України, які опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці кримський журналіст Сергій Мокрушин.

"Увага, новина. Все майно Сергія Аксьонова виявилося під арештом незадовго до окупації Криму", - пише Мокрушин, зазначаючи, що саме цей факт є істинною причиною його "патріотизму".

За словами журналіста, "це ріднить Аксьонова з Константиновим ("глава Держради" Криму - ред.) набагато більше, ніж факт народження відомих "кримчан" у Молдавській РСР, оскільки "майно "Консолі" Константинова почали розпродавати за кредити в тому ж 2013 році".

Як розповів Мокрушин виданню "Крим. Реалії", вся нерухомість Аксьонова також знаходиться під арештом і забороною на відчуження з жовтня 2013 року. Доказом тому є особисто куплена журналістом виписка з державного реєстру майнових прав нерухомого майна України.

"Це виписка з державного реєстру майнових прав, я купив цю виписку. Я офіційно придбав цей документ, це доступно будь-якому громадянинові України, по суті, це відкритий реєстр", - розповів Мокрушин.

Як заявив журналіст, він має намір провести розслідування і встановити причину накладення арешту на майно так званого глави Криму.

"Судячи з усього, у нього були якісь кредити, але це ще потрібно встановити, конкретно - за що майно арештоване. Це великий проект, над яким я почав роботу", - сказав Мокрушин.

Раніше Укрінформ повідомляв, що в грудні 2015 року Держдума Росії ухвалила закон, що дозволяє стягувати з кримчан борги перед українськими банками. У зв'язку з цим  Аксьонов закликав депутатів Держдуми "не забувати про інтереси кримчан у частині цивілізованого врегулювання проблеми боргів".