Росія хоче поселити в Криму китайських пенсіонерів

Росія розраховує, що Китай побудує в Криму будинки для людей похилого віку, в яких оселяться китайці та самотні росіяни.

Про це повідомляє ТАСС.

"Китайські інвестори планують побудувати в Криму будинки для літніх співгромадян і росіян", - повідомляє агентство з посиланням на так званого заступника голови Чорноморської асоціації міжнародного співробітництва Яна Епштейна.

За його словами, в Китаї не уточнили суму, яку планують витратити на будівництво, але розповіли, що у них в країні сьогодні проживає понад 200 млн осіб віком понад 70 років, багато з яких "хотіли б виїхати в інше місце".

"Для нас вигода в тому, що вони вкладають кошти, щоб і ми могли зробити такі ж будинки для літніх людей, які не мають сім'ї", - сказав Епштейн.

За його даними, згідно з переписом населення 2015 року, в Криму близько 617 тисяч осіб старше працездатного віку - це 27% населення.

Нагадаємо, що так звана Чорноморська асоціація міжнародного співробітництва була створена окупаційною владою Криму в березні 2016 року з метою "здійснення громадської та міжнародної дипломатій правового обґрунтування приєднання Криму до Російської Федерації на світовій політичній арені".