Зеленський назвав Покровський напрямок найгарячішим на фронті

Президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні найбільш гарячий напрямок на фронті – Покровський у Донецькій області. У Харківській області російські загарбники не полишають спроб атакувати в районах Вовчанська та Липців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у вечірньому відеозверненні оприлюдненому на сайті Президента.

«Сьогодні говорив із генералом Сирським. За цей день найбільш гарячий напрямок – Покровський на Донеччині. Але й на Харківщині, зокрема в районах Вовчанська та Липців, окупант не полишає спроб атакувати. Наші підрозділи, наші воїни роблять величезну справу – стримують цей російський тиск і знову доводять, що російські божевільні можуть планувати різне проти України, але стійкість українців, сміливість наших воїнів справді вирішує все на цій війні», - зазначив Зеленський.

Відео: Офіційний канал Президента України - Володимира Зеленського 

За його словами, за підсумками боїв цього тижня є за що відзначити воїнів 57-ї окремої мотопіхотної бригади та 92-ї окремої штурмової бригади.

«Дякую вам, воїни, за силу саме на Харківщині. І також відзначу воїнів 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади та 47-ї окремої механізованої бригади за бої на Покровському напрямку. Також відзначу спеціальні підрозділи ГУР – і за оборону Харківщини, і за протидію російським штурмам у районі міста Часів Яр. Дякую! Відзначу й наших прикордонників. І за участь у боях на фронті разом з усіма Силами оборони та безпеки, і за знищення російських ДРГ. Зокрема, воїни Державної прикордонної служби України з бригади «Гарт», Львівського та Чопського загонів захищають нашу державу в районі Вовчанська», - наголосив Зеленський.

За словами Президента, особливо проявили себе солдат Олексій Фролов, старший солдат Ярослав Остапчук, молодший сержант Павло Гриб, сержант Ілля Троцюк, старший сержант Петро Габель. Він відзначив і незмінний героїзм спецпідрозділу ДОЗОР, прикордонників Житомирського та Сумського загонів, бригади «Помста». Чернігівський загін, воїни якого воюють на Донеччині, Курахівський напрямок. Зеленський підкреслив, що особливої подяки заслуговують солдати Віталій Муха та Віталій Красько і штаб-сержант Андрій Вітченко.

Читайте також: Президент: Бачимо кожну точку концентрації російських військ

«І сьогодні, у День Києва, я хочу подякувати всім нашим воїнам, кожному й кожній, хто захистив нашу столицю, хто допомагав, додавав сил, волонтерив і, захистивши Київ, захистив усю нашу державу. Дякую вам!», - підсумував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу, на Куп’янському напрямку фронту різко зросла активність ворога, українські захисники здійснюють заходи з утримання позицій та нищать ворога.

Фото: ОП