Зеленський: Біля кордону збирається ще одне угруповання військ ворога

Росія збирає біля кордону ще одне угруповання військ і готується до нової спроби наступу.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у зверненні до світових лідерів напередодні Саміту миру, передає Укрінформ.

"Саме Росія є єдиним джерелом агресії і постійно намагається розширити війну. Буквально зараз, цими днями, ми захищаємось за 60 кілометрів на північний схід від цього місця від чергової спроби російського наступу. Росія готується до спроби наступальних дій і за 90 кілометрів звідси (від Харкова - ред.) на північний захід – біля нашого кордону збирається ще одне угруповання військ. Той, хто все це робить, не хоче миру", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що Росія погрожує майже всім своїм сусідам, вона - єдина держава, яка захопила атомну станцію та відверто використовує її для радіаційного шантажу.

"Немає нічого, що не стало б для Росії зброєю, – включно з голодом, і саме це відчув світ, коли Україна зазнала від Росії удару морської блокади", - підкреслив Президент.

Читайте також: Наступ РФ на Харківщині був передчасним - ISW

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже має підтвердження участі у Саміті миру від понад 80 держав, і закликав долучитися до нього Президента США Джозефа Байдена і голову Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна.

Фото з сайту Президента