Зброя з попередніх пакетів США для України вже на передовій - Держдеп

Озброєння й техніка, яку Сполучені Штати виділили у перших двох пакетах допомоги за президентськими повноваженнями впродовж останніх тижнів, доставлена на передову для українських військових.

Про це йдеться в офіційній заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена щодо оголошення нового траншу військової підтримки в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Допомога з попередніх пакетів уже доставлена на передову, і ми передамо новий транш якомога швидше, щоб українські військові могли застосувати його для оборони своєї території та захисту українського народу»,- наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що Сполучені Штати, а також міжнародна коаліція інших країн надалі підтримуватимуть Україну на захист її свободи.

Читайте також: США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $275 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США у п’ятницю офіційно оголосило про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки на суму $275 мільйонів. До нього увійшли, зокрема, ракети для систем HIMARS, артилерійські снаряди, боєприпаси повітряного базування, протитанкова зброя.