Бербок розповіла, як відвідала українських бійців

Фото

Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок побувала на позиціях українських бійців і переконалась ще раз у необхідності посилення української ППО.

Про це вона розповіла, підбиваючи підсумки візиту в Україну в інтерв’ю воєнному кореспонденту видання Bild Паулю Ронгаймеру, передає Укрінформ.

Перше запитання кореспондента було: «Чи програє Україна в цей момент цю війну»?. На що Бербок рішуче відповіла: «Ні».

Фото: Giorgos Moutafis

Вона зазначила, що зустрілася в Києві з багатьма людьми, «які борються з левовою відвагою». Дипломатка пояснила, що побувала на позиціях і поспілкувалась з молодими людьми, які з мобільних засобів полюють на дрони та ракети там, де неможливо зробити це за допомогою такої техніки як Patriot або Gepard.

«Українці мають виграти в цій війні, а ми маємо зробити все можливе, щоб це одного дня сталося», - підкреслила Бербок.

Читайте також: Мільярда євро, який вже зібрали партнери, недостатньо для посилення української ППО - Бербок

Коментуючи ситуацію з ракетами Taurus, вона висловила надію, що українське керівництво розуміє, що рішення про передачу цієї зброї має бути ухвалено всім коаліційним урядом. «Загальновідомо, що я маю свою думку з цього приводу, що канцлер має свою думку, що у нас різні думки в кабінеті. Ми три партії в уряді, і всі ми повинні прийняти спільне рішення, а в нас цього немає», - пояснила політик.

Фото: IMAGO/photothek

Відповідаючи на запитання щодо можливості дозволу використовувати західну зброю по території Росії, Бербок повторила про принцип неприпустимості втягування країн НАТО у війну.

Глава МЗС також підтвердила, що стоїть на боці міністра оборони Бориса Пісторіуса, який запросив у Мінфіну додатково 3,8 млрд євро на допомогу Україні в цьому році.

Як повідомлялося, Бербок відвідала Україну 21 травня. Це був її 7 візит у країну з 2022 року.

Перше фото: IMAGO/photothek